EXAMINE THIS REPORT ON ABDURRAHMAN öNEN üRODINAMI

Examine This Report on abdurrahman önen ürodinami

Examine This Report on abdurrahman önen ürodinami

Blog Article

Gebelik öncesi sağlık kontrolünden geçilmesi hem gebelikte oluşabilecek risk faktörlerinin belirlenmesini hem de bazı sağlık sorunlarının gebe kalmadan önce tedavi edilmesini sağlar.

Hamilelik kaybı, ne kadar erken olursa olsun, yıkıcı olabilir. Kaybın ardından daha fazla destek sağlamak için bölgede mevcut destek grupları olup olmadığını doktorunuza sorabilirsiniz.

Karnın tek tarafında meydana gelen sert ağrı, bıçak saplanmasına benzer ağrı, kilo kaybı, baş dönmesi ve bayılma da dış gebeliğin diğer belirti ve semptomları arasındadır.

Bu gibi belirtilerin meydana gelmesi genellikle normal olarak karşılanır. Belirtiler çOkay sık yaşandığı zaman anne adayları bu durumdan biraz daha fazla etkilenebilir.

Dış gebeliğin keşfinin zamanlamasına bağlı olarak tedavide ilaç, laparoskopik cerrahi ya da abdominal cerrahi gibi yöntemler kullanılır. Dış gebeliğin mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.

Kalem Bebek ekibi olarak bu yazımızda, “tüp bebekte dış gebelik olurmu?” konusu hakkında en çAlright merak edilen sorulardan olan dış gebelik nedir, tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik belirtileri nelerdir ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik neden olur soruları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık.

Hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebelik gelişiminde rol oynayabilir.

Diğer sağlıklı gelişen gebeliklerde olduğu gibi dış gebelik durumlarında da adet görme olasılığı yoktur.

Halsizlik ve Yorgunluk: Erken gebelik yorgunluğuna neyin neden olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Ancak progesteron hormonu seviyelerinin hızla artması uykululuk halinize katkıda bulunur. Tabii ki, sabah rahatsızlığı ve gece sık sık idrara çıkma zorunluluğu da buna eklenebilir.

Eğer yumurtalık kanalınız yırtıldıysa ve ağır iç kanamanız geçiriyor veya diğer sorunlar varsa, karın bölgesine acil bir ameliyat yapılması gerekebilir. Bu ameliyatta, yumurtalık dokusu çıkartılır ve iç zarar onarılır.

Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.

Rahim ağzı gebeliği, döllenmiş yumurtanın rahim ağzına yerleşmesidir. Bu durumda, rahmi besleyen büyük bir kan damarının tıkanması nedeniyle yüksek kanama riski vardır ve vajinal kanamaya neden olur. Bazen, gebelik sona erdikten sonra bile kanama durdurulamaz ve rahmin alınması gerekir.

Eğer dış gebeliğin tanısı konulmuş ise sadece tek bir Detay tedavi yolu vardır; gebeliğin sonlandırılmasıdır. Bunun nedeni rahim dışında kalan hiçbir yerde gebelik ilerleyemez ve sağlıklı bir gebelik oluşumu kesinlikle söz konusu değildir. Zamanında gereken müdahaleler yapılmaz çok ciddi sonuçlar ile karşılaşılır.

Dış gebelikte ameliyat, genellikle kanama ya da adet dışı kanama yapan kitleleri çıkarmak için yapılır. Kadın doğum uzmanının kararına göre doğal yollarla da ameliyat yapılabilir.

Report this page